Hoppa till innehåll

mindre instrument

MiNDRE INSTRUMENT

Här hittar du diverse mindre instrument för laboratoriet, bland annat vattenbad och parafinhållare. Dessutom har vi lagt in länkar till leverantörens produktbroschyrer med specifikationer, artikelnummer och detaljerade beskrivningar.

Oftast kan vi erbjuda olika lösningar och alternativ från flera olika leverantörer. Utöver det hjälper vi när det är möjligt våra kunder att få specifikt vad de önskar. Det du hittar här på hemsidan är endast ett urval, kontakta oss därför istället med din förfrågan eller för att boka ett möte.

MINDRE INSTRUMENT

Epredia tissue section bath

Djupt vattenbad med rund utformning och breda kanter för placering av vävnadsglas. Detta vattenbad är utrustat med ett snabbt uppvärmningssystem och ett lock för att bevara värmen, och insidan är ytbehandlad för att förhindra bakteriell tillväxt. Rymmer 3.5 liter. Temperatur kan ställas från 30 till 70 C. Yttermått 37.0×29.5×13.5 cm (DxBxH). 

Leverantörens information

Slim line wax dispenser

Enkel paraffinbehållare som rymmer 7.5 l paraffin (6 kg pellets) med digital temperaturkontroll. Värmesystemet garanterar snabb uppvärmning. Behållaren är välisolerad för att minimera värmeförlust och risk för användaren att bränna sig på tankens väggar. Behållaren är invändigt ytbehandlad för att förhindra bakterietillväxt. Yttermått 45.5×16.8×40.5 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Användarmanual Slim line wax dispenser

High capacity wax dispenser

Paraffinbehållare med två tråg som tillsammans rymmer 15 l paraffin (12 kg pellets). Digital temperaturkontroll med möjlighet att välja olika temperatur på de individuella trågen. Värmesystemet garanterar snabb uppvärmning. Behållaren är välisolerad för att minimera värmeförlust och risk för användaren att bränna sig på tankens väggar. Behållaren är invändigt ytbehandlad för att förhindra bakterietillväxt. Yttermått 38.5×27.5×52.5 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Användarmanual High capacity wax dispenser 

Kylplatta Cryoplate 4S

Kylplatta med ställbar temperatur mellan -4 och -15 C, som rymmer 27 vävnadsblock (standardkassetter). Cryoplate 4S tar liten plats, har snabb och effektiv kylning och är tyst i drift. Yttermått 25.9 x 33.3 x 18.0 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Produktspecifikation
Användarmanual Cryoplate 4S

Kylplatta Cryoplate mini

Kylplatta med ställbar temperatur mellan -4 och -15 C som rymmer 12 vävnadsblock (standardkassetter). Cryoplate mini kräver minimalt med plats och kan till exempel placeras ovanpå mikrotomen. Yttermått 19 x 26 cm (DxB). 

Produktspecifikation

Värmeplatta Slim line hotplate

Värmeplatta med flyttbara rails och ställbar temperatur upp till 95 C. Yttermått 45.0×18.3×8.55 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Användarmanual Slim line hotplate

Värmeskåp High capacity section dryer

Värmeskåp med kapacitet för 390 glas och ställbar temperatur upp till 75 C. Yttermått 32.0 x 46.9 x 34.6 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Användarmanual High capacity section dryer

Epredia Paratrimmer

Kan användas för att säkert och effektivt ta bort paraffinrester från kanten på kassetter. Ställbar temperatur upp till 85 C. Yttermått 20.2 x 15.2 x 18.35 cm (DxBxH). Skötselanvisningar finns i användarmanualen.

Leverantörens information
Användarmanual Epredia Paratrimmer